Praktisch


Intake :

De eerste kennismaking met cranio bestaat altijd uit een gesprek en onderzoek, waarbij de hulpvraag en klachten zo goed mogelijk vastgesteld worden, en (eventuele) contra indicaties worden besproken. Daarna volgt behandeling.

Kosten :

Voor het eerste contact en behandeling reserveer ik 90 minuten, dit kost € 95,- incl BTW. De vervolg behandeling kost € 80,- incl BTW, tijdsduur is 60 minuten.

Declaratie :

De factuur ontvang je na de behandeling en dient binnen 14 dagen betaald te worden, de declaratie dien je zelf bij je ziektekostenverzekeraar in. Om je lichaam de tijd te geven om te reageren op de behandeling zal de behandelfrequentie niet heel hoog zijn, deze bepalen we samen.

Vergoeding vanuit verzekeraars :

Vergoeding vanuit verzekeraar Cranio wordt door de meeste zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed vanuit het aanvullende pakket, en telt daarom niet mee voor uw verplicht eigen risico. Op de site cranio Nederland is een lijst met vergoedende zorgverzekeraars te vinden. Informeer ook altijd bij je eigen verzekering naar de vergoedingsmogelijkheden en polisvoorwaarden.

Behandeling :

Belangrijk is dat de cliënt een voor zichzelf zo ontspannen mogelijke lichaamshouding aanneemt. Dit kan, liggend of zittend, in comfortabele kleding. Het comfort en ontspannen houding, bevorderen een goede waarneming van je lichaam.

Misschien voel je in bepaalde gebieden warmte of kou, spanning of ontspanning, of komen er herinneringen naar boven die gepaard kunnen gaan met het loskomen van emotionele gevoelens. Ook kan het zijn dat je lichaam tijdens de behandeling spontaan bepaalde houdingen inneemt of bewegingen uitvoert. Dit zijn natuurlijke reacties van het lichaam op een cranio behandeling.

De therapeut zal je met respect, aandacht en begrip begeleiden tijdens het onderzoeken van de betekenis van de spanning in je lichaam en helpt je een andere kijk op jezelf en je klachten te krijgen.

De tijdsduur van een behandeling kan variëren van 60 tot 90 minuten. Na elke behandeling heeft je lichaam even de tijd nodig om te reageren op de behandeling.

Ik ben aangesloten bij het RCN, Register Craniosacraal therapeuten Nederland, waardoor ik gehouden ben aan de richtlijnen t.a.v. algemene betalingsvoorwaarden, het klachtenreglement en tuchtrecht. Indien je een klacht hebt over de behandeling of over mij, dan stel ik het op prijs dat je het eerst met mij bespreekt. Een gesprek kan in zo’n situatie verhelderend zijn.

Een behandeling kan uitsluitend telefonisch tot 24 uur van tevoren afgezegd worden. Bij het annuleren, of niet nakomen van de afspraak binnen 24 uur, wordt de afspraak in rekening gebracht.

Links :

www.cranio-nederland.nl

 

 

    licentienr. 210326R

 

lidnr. R178

 

 

 

Maya Angelou


We delight in the beauty of the butterfly, but rarely admit the changes it has gone trough to achieve that beautry.